Banana čips, dobijen prženjem komadića banana na svežem kokosovo ulju, svakako spada u zdravije grickalice. Osim što je dobar izvor brzo iskoristive energije (šećer, kokosova mast), za razliku od mnogih grickalica koje sadrže samo “prazne kalorije”, banana čips, kao i sveža banana, sadrži mnoge hranljive sastojke koji gode zdravlju. Dobar je izvor kalijuma, koji pomaže boljem funkcionisanju nerava i doprinosi regulaciji krvnog pritiska. Sadrži i magnezijum i fosfor, koji funkcionišu kao elektroliti, pomažući da se održi ravnoteža tečnosti.
Banana cips je najbolje konzumirati za doručak uz pahuljice kako bismo povećali energetsku vrednost obroka. Može se dodavati u kolače, mafine ili se mešati sa koštunjavim voćem, čime dobijamo zdravu i ukusnu užinu.Kandirano voće je zaslađeno šećernim sirupom i nije preporučljivo za ishranu dijabetičara.