Franck kavovina cikorija sastoji se od 100% prženog korijena cikorije. Krasi je karamelasti okus, a pije se uz dodatak mlijeka te zaslađena.Cikorija je višegodišnja biljka iz porodice glavočika, prirodno rasprostranjena po celoj Evropi. Dok se njeni listovi koriste u kulinarstvu za pripremu salata, a karakteristični modri cvetovi za ukras jelima, njen koren se, takođe, koristi kao polazna sirovina za izradu kavovina (surogata kafe). Prilikom jesenje berbe cikorije, njen koren se pažljivo čisti i usitnjava da bi se mogla ujednačeno ispržiti. Dobijene kockice se dalje melju do dobijanja fine granulacije, koja omogućava pripremu klasičnog napitk
Priprema se tako što se u 400 ml vode (za pripremu 2 napitka) stavi 1 kašika (oko 12g) cikorije, zatim se zagreje do ključanja, a potom se skloni sa šporeta i ostavi da se slegne kavovina. Odlijte pola kuvanog napitka Cikorije za belu kafu, dodajte mleko i zasladite se po želji. Jedan obrok zadovoljava oko 20% dnevnih potreba za inulinom.