Višnje su bogate vitaminom C i vitaminom A. Višnje sadrže izvesne količine tarpena koji pomaže u prevenciji kancerogenih oboljenja.
	
	LEKOVITA SVOJSTVA VIŠNJE
	• hrani i štiti mozak
	• smanjuje rizik od dijabetesa
	• pomaže kod bubrežnih smetni
	• pogoduje probavnom sustavu
	• potpomaže mršavljenju
	• poboljšava san
	• smanjuje rizik od srčanih bolesti
	• pomaže kod upala mokraćnih kanala
	Višnje su poznate po svojim brojnim lekovitim svojstvima i antioksidativnom delovanju.
	Bogate su vitaminima A, C, E i folnom kiselinom, mineralima kalijumom, magnezijem, gvožđem i vlaknima.
	Višnja sadrži fenole, galičnu i p-kumarinsku kiselinu, kemferol i kvercetin.
	Jaka antiupalna svojstva višnje čine je korisnom za smanjivanje bola kod gihta i upale mišića, osteoartritisa i reumatoidnog artritisa.
	Istraživanja potvrđuju da dvadeset višanja dnevno ili koncentrat te količine višanja imaju isti učinak na oslobađanje od boli kao aspirin ili ibuprofen.
                     
                    
                        
	Koristi se u svakodnevnoj ishrani za spravljanje kompota,kolaca i drugih poslastica.